Äventyrarprogram

Du som kommer att vara äventyrsscout på DUST 2014, för dig blir patrullen medelpunkten under lägret, du kommer givetvis att träffa massor av andra scouter men det blir patrullerna själva som lägger upp sitt program under lägret.

Hemma på avdelningen kommer ni att tillverka rövarkläder efter er egen fantasi, kommer ni med hela patrullen? Bra, då kan ni börja planera vad ni skall göra under lägret. Kolla in vilka programaktiviteter som finns här på hemsidan. Fundera på vilka saker ni vill göra i första, andra och tredje hand osv. och fyll i era önskemål. Vi vill att ni skickar in era önskemål senast den 30 juni till matildus@gmail.com.

Vill ni vinna fina priser? En hajkutrustning för patrullen eller någon annan friluftspryl? Satsa då på lägerpatrulltävlingen. Ni får poäng för de aktiviteter ni deltar i, gör ni bra ifrån er på aktiviteten får ni fler poäng.

Ni kan också skapa er egen programaktivitet under lägret – använd fantasin för att göra någonting som vi inte kunde ”klura” ut. Blir det en bra aktivitet så ger det mycket poäng i tävlingen. Gör ni bra rövarkläder hemma på avdelningen till lägret så kammar ni hem ännu mer poäng. Ni kan också välja en ledig förmiddag eller eftermiddag för patrullen att bara slappa nere vid sandstranden eller kanske hjälpa ledarna att laga lunchen/middagen.

Kännetecken för äventyrare är enligt traditionen att vi bär en färgad garntofs för att tala om vilket folk man tillhör. Tofsen som är fem cm i diameter tillverkas hemma innan lägret och fästes med säkerhetsnål, även ledare bär tofs. Vår färg på garntofsen är – Orange !

Första lägerdagen är den stora planeringsdagen för äventyrarna. Patrulledarna får information i Skagatältet om vilka aktiviteter ni fått under lägret och ni får också möjlighet att justera era val och komplettera, sedan är det bara för patrullen att sätta igång med sitt DUST 2014.

Blir DUST 2014 ett bra läger? Ja … vi tror det för ni har själva fått välja ur vår program meny, se nedan!

För er som inte kan vänta…. se gärna vår facebooksida för äventyrsscouterna Dust 2014. Där kan ni dela era äventyr och funderingar kring lägret vi kommer också att uppdatera vår information.

Programval

Aktiviteterna genomförs normalt som halvdagsaktiviteter om tre timmar på för- eller eftermiddagen.

1. Munkvandringen (Heldagsaktivitet)

Patrullen får uppleva en riktigt trollsk urskogsvandring genom Tivedens Nationalpark, Trollkyrka området.

2. Bergsklättring (Halvdag)

Här lär du dig klättringens grunder, säkerhet och får hisnade uppleveleser när du provar att ta dig upp och ner för berget. Plats: Kroksjön norr om Forsvik (efter vägen mot Karlsborg) Busstransport.

3. Kajak (Halvdag)

Följ med på en kajaktur till vitsand. Vi kommer att lära oss grundläggande paddelteknik. Det ges möjlighet att prova på olika kajakövningar. Kajakpaddlingen vänder sig till nybörjare och mer erfarna.

Krav på simkunnighet 200m, (se simborgare)

4. Simborgare (Halvdag)

Passa på att ta simborgarmärket med din patrull.

5. Storkanot (Halvdag)

Prova jättecanadesare med plats för 12 personer. Försök få den att plana……

6. Segling (Halvdag)

Navigare necesse est, Att segla är nödvändigt. Vi ger dig som aldrig har seglat en chans att upptäcka detta naturvänliga sätt att förflytta sig. För er som redan kan segla finns även lite ”svårare” båtar.

7. Fiske (Halvdag)

Lär dig om fiskar och fiske. Hanesjön 4 km mot Karlsborg. Busstransport.

8. Hantverk (Halvdag)

Prova på olika hantverk i hantverkstältet.

9. Natur&miljö (Halvdag)

En halvdag med inspiration om hur man överlever i naturen. Vilka växter som går att äta och mycket annat.

10. Mountinbike… (Halvdag)

Vill du och dina patrullkamrater testa dina krafter och din teknik på två hjul, mountainbike, på en utmanade och äventyrligt spår?

Här har du chansen att testa din teknik och styrka på ett bra sätt.

Utmana dig och dina patrullkompisar på ett cykelrace i skogen!

11. Viltkunskap (Halvdag)

Har du mött en varg eller kanske en Björn och överlevt….

12. Fästningsäventyret (Morgon och kvällstur)

Spännande effekter, kanonmuller och gevärsknallar, rök och fiendeanfall……Äventyrsturen på Karlsborgsfästning liknar inget annat. Busstransport

13. Canadensarpaddling (Halvdag)

Lär dig avancerad candensarpaddling, styrtag, sidoförflyttning samt att klara ett haveri i öppen sjö.

14. Lägerradio

On the air…

15. Lägertidning

Mitt i spänningen, prova reporterns hårda liv på jakt efter scoop…

16. Egen aktivitet (Halvdag – heldag)

Patrullens eget aktivitetspass, fundera fram en egen aktivitet och få den godkänd av Skagatältet.

 

Med reservation för ändringar!

Mer information kommer till de anmälda patrullerna!

Har du frågor hör av dig till Lillen 070-637 62 22, Lasse 070-576 73 95 eller Per 070-225 99 36 eller maila Matilda på matildus@gmail.com

>>Gå vidare och gör patrullvalet online